"Bent Van Looy is nog knapper in het echt"

In de rubriek "Het dorp" van "Man bijt hond" viel vorige week de 77-jarige Simonne uit Meldert op door haar passie: muziek. Geen klassieke muziek of muziek uit de oude doos, nee, Simonne was een grote fan van Das Pop en nog meer van leadzanger Bent Van Looy. Afgelopen weekend mocht ze hem in eigen persoon ontmoeten tijdens een optreden in Halen. Daarvan bracht ze gisteren verslag uit op radiozender MNM.

"Van de muziek van Bent Van Looy word je vrolijk. Die melodie, tekst en dat ritme zijn fantastisch. Toen Bent deelnam aan "De Allerslimste Mens" heb ik geen enkele aflevering gemist. Hij had steeds van die nauwe broeken aan, die te kort waren. Zijn sokken pasten daar zo mooi bij. En dan zijn haar. Fantastisch. Door naar zijn muziek te luisteren kan ik ook meer meepraten met de kleinkinderen. Anders noemen die me "een ouwe bomma". Je moet met je tijd meegaan, zeggen ze", vertelde Simonne in "Man bijt Hond". Ook via Facebook probeerde ze met Van Looy in contact te komen.

Na een telefonisch contact met Van Looy, die beweerde Simonne op tv te hebben gezien, zei Simonne: "Ik ben zo gelukkig!" Maar het hoogtepunt was ongetwijfeld haar ontmoeting met de leadzanger van Das Pop. Simonne: "Het is fantastisch hoe die man op het podium kan rondspringen en bewegen. Zelf heb ik me ook aan een dansje gewaagd. Maar een mens mag niet overdrijven. Het moet altijd een beetje fatsoenlijk blijven."

"Hij is nog veel knapper in het echt. Bovendien is hij een sympathieke man, een gewone man. Vele artiesten hebben het nogal hoog in hun bol en doen vervelend, wanneer ze tegen gewone mensen moeten praten. Maar dat was bij hem zeker niet het geval", besloot een trotse Simonne.

Meest gelezen