"Vader van de diepvriesfriet" is overleden

Wallace McCain, die samen met zijn broer het bedrijf McCain oprichtte, is op 81-jarige leeftijd overleden. McCain wordt gezien als de "uitvinder" van de diepvriesfrietjes.

Wallace McCain en zijn broer Harrison hebben in 1956 het bedrijf McCain Foods Limited opgericht. Op dat moment stond de techniek om etenswaren in te vriezen min of meer op het punt. De broers kozen in de eerste plaats voor frieten, en met succes.

In de jaren 90 kwam het tot een broederstrijd. Wallace McCain moest zich uit het dagelijkse management terugtrekken. Hij behield wel een derde van het bedrijf. Een op de drie diepvriesfrietjes van McCain in de wereld was dus van hem.

McCain is vrijdag overleden aan schildklierkanker, maar het nieuws raakte nu pas bekend. Volgens Forbes staat hij op de 512e plaats in de lijst van de rijkste mensen ter wereld.