Acties bij mobiele bewakingsfirma voorlopig opgeschort

De staking van de mobiele nachtploegen van de bewakingsfirma G4S is vanmorgen voorlopig beëindigd. Vakbondsmilitanten van G4S, dat onder meer bedrijven en banken bewaakt, blokkeerden sinds gisteravond vijf vestigingsplaatsen in ons land. Donderdagmorgen volgt een nieuwe beslissing over mogelijke acties.

Maandag waren de onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers over nieuwe lonen en arbeidsvoorwaarden in de bewakingssector afgesprongen. Het sectoraal overleg heeft betrekking op zo'n 17.000 werknemers.

De vakbonden willen onder meer een beter aanvullend pensioen, een hogere vergoeding voor verplaatsingskosten en langere opzegtermijnen voor arbeiders. Maar volgens de werkgevers is daar geen geld voor.

Inmiddels is de actie toch opgeschort: "De werkgevers hebben een poging tot voorstel gedaan. We zullen bekijken of het voldoende is", zegt Philippe Yerna van het ACV.

De vakbonden gaan donderdag om 14 uur opnieuw samenzitten om te beslissen of ze de acties zullen verharden dan wel of ze zullen terugkeren naar de onderhandelingstafel.