Antwerpen wil maximumfactuur in middelbaar

De provincie Antwerpen wil in de eerste 2 jaar van het secundair onderwijs een maximumfactuur invoeren. Dat heeft gedeputeerde voor Onderwijs Inga Verhaert (SP.A) bekendgemaakt op een studiedag in Malle.

Volgens een studie zou een leerling in de eerste graad secundair onderwijs gemiddeld 870 euro per jaar kosten en dat vindt het provinciebestuur te veel. "We stellen vandaag vast dat nogal wat mensen problemen hebben om de schoolfactuur te betalen, ook in het middelbaar", zegt Inga Verhaert. "Als we die prijs kunnen drukken en tot een bedrag kunnen komen dat voor alle scholen hanteerbaar is, dan heeft iedereen daar baat bij.

Het provinciebestuur wil daarom werk maken van een maximumfactuur voor middelbare scholen. De bedoeling is om in een 10- tot 15-tal scholen in de eerste graad secundair onderwijs een proefproject met een maximumfactuur te laten lopen. Na een jaar zal het project worden geëvalueerd.