Antwerpse politie vat overvallers na klopjacht

In Antwerpen zijn twee mannen gevat die rond 16.30 uur een krantenwinkel hebben overvallen. Na de overval vluchtten ze naar een nabijgelegen pand. Het bijzondere bijstandsteam heeft de daders intussen kunnen inrekenen.

De eigenaar van de krantenwinkel raakte bij de overval niet gewond, maar verkeert wel in shock. De overvallers vertrokken uiteindelijk zonder buit en liepen al snel een woning in de buurt binnen. De politie zette onmiddellijk het bijzondere bijstandsteam (BBT) in om de overvallers op te sporen en daarbij werd ook een helikopter ingezet.

Eén vermoedelijke overvaller werd opgepakt nadat hij zich op het dak van het huis in de buurt had verschanst. Hij werd er door het bijzonder bijstandsteam onder schot gehouden en vervolgens opgepakt. Waar de tweede verdachte werd gevonden, maakte de politie niet bekend.

In de woning waar de twee overvallers aanvankelijk waren binnengevlucht, werd ook een wapen aangetroffen. Het is niet duidelijk of de overvallers de woning kenden.