Belgische passagiers stilgevallen cruiseschip straks thuis

De Belgen die aan boord waren van het cruiseschip Opera van de Italiaanse rederij MSC Cruises komen vanavond thuis. Het schip lag twee dagen stil in de Baltische Zee, op 200 kilometer van Stockholm. Door een elektriciteitsstoring waren er problemen met het sanitair en de hygiëne.

De Belgen worden terug naar België gebracht met bussen. “Die maken eerst een tussenstop in Amsterdam, omdat sommige reizigers met de auto naar het vertrekpunt van de cruise kwamen”, aldus Caroline Vindevogel van MSC Cruises. “Daarna rijden de bussen door tot Brussel.” Een precies aankomstuur of een precieze aankomstplaats zijn nog niet bekend.

Daarnaast krijgen de passagiers hun reis volledig terugbetaald in de vorm van vouchers. Ze kunnen die vouchers voor december 2012 inwisselen voor een nieuwe cruise.