Belmondo krijgt Gouden Palm in Cannes

Jean-Paul Belmondo heeft op het filmfestival in Cannes een Gouden Palm gekregen voor zijn volledige carrière. De 78-jarige acteur werd door het publiek getrakteerd op een minutenlang applaus.

De prijs werd uitgereikt op een gala-avond na de vertoning van een documentaire over de acteur. Op de avond waren naast zijn vriendin Barbara Gandolfi ook de meest intieme vrienden van de acteur uitgenodigd. Onder meer de Italiaanse actrice Claudia Cardinale maakte haar opwachting.

"Ik ben erg gelukkig met de prijs", sprak Belmondo op de rode loper. "En vooral omdat ik de prijs krijg hier in Cannes, het festival waarvan ik zo veel houd." De ceremonie op de rode loper werd even verstoord toen een man in een wit pak voorbij de veiligheidsagenten raakte, maar hij werd even later kordaat afgevoerd (kleine foto).

Belmondo speelde in meer dan 70 films, waaronder "A bout de souffle" en "Les misérables".