Brand in appartementsgebouw in Lot

In Lot is vanochtend iets voor 4 uur brand uitgebroken in een appartementsgebouw aan het Meanderveld. De bewoner van het appartement had zelf het vuur opgemerkt. Hij heeft de brandweer verwittigd en is naar buiten gelopen. De man raakte daarbij licht gewond.

Toen de brandweer ter plaatse was, was de brand niet goed zichtbaar omdat de brand onder het dak verscholen zat. De brandweer heeft ook de bewoners van de andere appartementen wakker gemaakt, ze moesten het gebouw verlaten.

De brand was hevig en gevaarlijk. "Het is een groot appartementsgebouw. Het is bovendien nacht dus de mensen liggen te slapen", zegt brandweercommandant Elmar De Geyter. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer blijft nog een tijdje aanwezig om te kijken of de brand niet weer opflakkert.