Brand in recyclagebedrijf in Kampenhout

In Kampenhout heeft een brand gewoed in een bedrijf dat bouwafval recycleert. De brandweerkorpsen van Leuven en Mechelen zijn ter plaatse gegaan. Er was een grote rookontwikkeling, die tot 20 kilometer verderop te zien was. Er zijn geen gewonden gevallen.

"Rond 19.50 uur zijn onze diensten gealarmeerd voor een brand in een bedrijf dat bouwpuin sorteert en die resten zijn in brand gevlogen", zegt politiecommissaris Filip Antoon. "Er is veel rookontwikkeling, maar er is geen onmiddellijk gevaar voor de volksgezondheid." De brand is intussen onder controle maar het heeft nog uren geduurd voor de brand volledig geblust was.

Er zijn geen gewonden maar de schade loopt in de miljoenen. De brand is waarschijnlijk ontstaan door zelfontbranding van bouwpuin.