EU valt binnen bij containerrederij Maersk

De Europese Commissie heeft een onaangekondigde controle uitgevoerd bij A.P. Moeller-Maersk, de grootste containerrederij ter wereld. Europa onderzoekt of het bedrijf zich samen met andere rederijen schuldig maakte aan onder meer kartelvorming.

In meerdere lidstaten van de Europese Unie zijn onaangekondigde controles uitgevoerd bij grote bedrijven die actief zijn in de containerlijnvaart. De Europese Commissie vermoedt dat de bedrijven Europese mededingingsregels hebben overtreden. Zo zouden ze prijsafspraken hebben gemaakt en hun dominante positie hebben misbruikt.

De Deense rederij Moeller-Maersk bevestigde dat ze een van bedrijven is die de Europese Commissie onderzoekt. "Wij bevestigen dat de diensten van de Europese Commissie vandaag een onaangekondigde inspectie van onze kantoren hebben gedaan", geeft de Deense groep toe in een persbericht. 

Het bedrijf stelt dat het volop zal meewerken aan het onderzoek en is ervan overtuigd dat haar "handelingen conform de Europese regels verlopen''. De Commissie benadrukt ook dat de inspecties niet betekenen dat de bedrijven schuldig zijn.

Meest gelezen