Eva Daeleman wordt nieuwe Eén-omroepster

Eva Daeleman (21), de co-presentatrice van Peter Van de Veire op MNM, wordt de nieuwe omroepster van Eén. Ze volgt begin augustus Katja Retsin op, die dan de VRT verlaat.

Het nieuws werd vanochtend bekendgemaakt op MNM. De zender viert vandaag "De dag van de omroepster".

"Ik wist het zelf al een paar dagen en het was heel lastig om te zwijgen", zei Daeleman. "Ik ben zo blij dat ik het nu eindelijk aan iedereen mag vertellen." Daeleman start begin augustus als omroepster, maar blijft ook nog voor MNM werken. "Ik kan niet zonder jou, dat weet je toch", stelde ze Van de Veire gerust. "Ik heb de twee leukste jobs ter wereld, dat is wat er door mijn hoofd blijft gaan", aldus Daelemans nog. "Eentje 's ochtends bij MNM en een 's avonds op Eén. Het nieuws dat ik omroepster zou worden, kwam dan ook nog eens heel onverwacht. Het klinkt echt cliché, maar dit had ik nooit durven dromen."

Jean Philip De Tender, netmanager van Eén, zegt dat de VRT als een van de weinige omroepen in Europa voor omroepsters blijft kiezen "omdat een zender warmte en persoonlijkheid moet uitstralen". Hij voegt eraan toe dat er "veel talent bij de radio zit, dus gaan we daar wel eens op zoek naar talent dat ook potentieel heeft om bij de televisie te werken". Daeleman noemt hij "een natuurtalent". "Ze is een frisse, spontane verschijning die met veel naturel presenteert."

Ook omroepster Evy Gruyaert werd ontdekt bij Radio Donna. Daeleman studeerde radio aan het Rits in Brussel en presenteerde eerder al bij FM Brussel en XLAir.