Facebook wint weer van broers Winklevoss

Een Amerikaanse rechtbank heeft Cameron en Tyler Winklevoss in beroep ongelijk gegeven in het proces over de oprichting van Facebook. De tweeling wilde de eerdere schikking die ze met Facebookeigenaar Mark Zuckerberg troffen, laten annuleren.

De broers Winklevoss, voormalige studiegenoten van Zuckerberg op Harvard, beweren dat hij het idee voor de sociaalnetwerksite van hen stal.

De tweeling kreeg in 2008 al 65 miljoen dollar (45,8 miljoen euro) van Zuckerberg, 20 miljoen dollar cash (14,1 miljoen euro) en 45 miljoen dollar (31,7 miljoen euro) in aandelen. Later vonden de broers dat ze te weinig geld gekregen hadden gezien de waarde van Facebook. Daarom wilden ze schikking ongedaan laten maken om een groter bedrag te kunnen opstrijken. Dat is nu niet gelukt.

Het verhaal van de broers is verfilmd in "The social netwerk" van David Fincher.