Man bestuurt volle bus met zijn ellebogen

Vorige week werd het nogmaals bewezen door twee acteurs uit "Thuis", die in het Eén-programma "Volt" tot de conclusie kwamen dat je beter geen gsm achter het stuur gebruikt. Maar buschauffeur Robert Noto denkt daar duidelijk anders over. Uit een filmpje, gemaakt met een gsm, blijkt dat hij zijn bus in het drukke Rome met zijn ellebogen bestuurt, terwijl hij in de ene hand een gsm en in de andere een smartphone houdt. "Ik heb me laten meeslepen", verdedigt de bestuurder zich in de Italiaanse krant La Repubblica.

Voor de ene een acrobaat, voor de andere een misdadiger. Zover lopen de meningen uit elkaar over het gedag van Noto. Blijkbaar was hij tijdens de rit zijn smartphone aan het configureren, terwijl hij daarover via de gsm instructies kreeg. Noto: "Ik wil mijn excuses aanbieden. Meer kan ik niet zeggen."

Maar bij de busmaatschappij Cotral kan men niet lachen met het voorval en werd de chauffeur op non-actief gezet. De zaak wordt momenteel onderzocht en kan tot het ontslag van Noto leiden. Volgens een plaatselijke politicus kan en mag dergelijk gedrag, dat busreizigers in gevaar brengt, niet getolereerd worden. Gouverneur Renata Polverini noemde het rijgedrag "onaanvaardbaar".

Volgens de maker van het filmpje zaten tijdens de rit een veertigtal reizigers in de bus. U kunt het filmpje hier bekijken.

Meest gelezen