Open VLD: "Di Rupo moet inzetten op vertrouwen"

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo vindt het goed dat "met de aanstelling van Elio Di Rupo (PS) als formateur een van de twee winnaars van de verkiezingen eindelijk de verantwoordelijkheid krijgt om een regering te vormen".

De partij zegt wel te wachten op meer duidelijkheid van de formateur over zijn werkmethode. "Maar duidelijk is wel dat Elio Di Rupo volop zal moeten inzetten op het versterken van het vertrouwen tussen de verschillende partijen die samen een regering willen vormen. Een versterkt vertrouwen is een conditio sine qua non voor ernstige onderhandelingen."

Volgens de persmededeling is Open VLD verheugd dat nu ook belangrijke sociaaleconomische en maatschappelijke onderwerpen op de agenda zullen komen.

"Wij vragen al maanden dat ook over jobs, pensioenen, veiligheid en budget wordt gepraat. Iedereen weet dat ons land naast een verregaande staatshervorming ook nood heeft aan een ambitieuze en slagkrachtige hervormingsregering die de stilstand van de voorbije jaren doorbreekt. Dat is cruciaal als we de volgende jaren onze welvaart willen versterken, mensen zekerheid willen bieden en bedrijven kansen geven."