Paul Severs in de problemen na Hitlergroet

De Vlaamse schlagerzanger Paul Severs heeft tijdens een optreden voor Gentse studenten vorige week de Hitlergroet gebracht. Het filmpje van het incident circuleert op het internet. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding overweegt gerechtelijke stappen.

Op het filmpje is te zien hoe Severs tijdens het nummer "Ik ben verliefd op jou" zijn hand in de lucht steekt en de Hitlergroet brengt.

De zanger zelf noemt het incident "een grapje" en benadrukt dat hij nooit iemand wilde kwetsen. "In mijn shows breng ik "Ik ben verliefd op jou" in verschillende talen. Daarbij vertel ik telkens wie het nummer in die taal heeft opgenomen. Toen ik in het Duits wou beginnen, riep iemand in het publiek: "Hitler!". Ik heb daarop ingepikt". De zanger bood verder zijn verontschuldigingen aan.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding neemt de zaak alvast ernstig en beraadt zich over volgende stappen.