Proces oudermoord in Hasselt van start

Vandaag start het proces tegen een 35-jarige Hasselaar die terecht staat voor oudermoord. Eind 2009 vermoordde hij zijn ouders door hen het hoofd in te slaan. Daarna vertrok hij op weekend met zijn vriendin. Later keerde hij terug om zijn sporen uit te wissen, door het huis in brand te steken.

Het motief van de moord waren de geldproblemen van de beschuldigde en de ruzies met zijn ouders die daarmee gepaard gingen. Nadat hij zijn ouders het hoofd had ingeslagen, stal hij hun bankkaart en auto. Daarna probeerde hij zichzelf in te dekken door zijn vader te sms’en dat hij veilig was aangekomen met de auto.

Na de moord vertrok hij op weekend met zijn vriendin naar Maastricht. Later ging hij terug naar zijn ouderlijke woonst en ensceneerde hij een inbraak. Daarna probeerde hij zijn sporen uit te wissen door het huis in brand te steken. De brandweer ontdekte al snel dat de brand verdacht was, zo was er onder meer benzine over de lichamen van de ouders gegoten. Uiteindelijk bekende de beschuldigde de moord op zijn ouders.

Vandaag wordt op het proces de jury samengesteld, vrijdag komt de beschuldigde aan het woord.