Stevens naar Humo, Mortier naar De Vijver

Jan Stevens wordt de nieuwe algemeen manager van Humo. Dat heeft NV De Vijver, het moederbedrijf van het weekblad, bekendgemaakt. Guy Mortier, oud-hoofdredacteur van het tijdschrift, gaat dan weer aan de slag bij De Vijver zelf.

Jan Stevens is de voormalige netmanager van Canvas, het tweede net van de openbare omroep. Hij tekende in april in op een van de vrijwillige uitstapmaatregelen die de VRT aanbiedt aan zijn personeel als onderdeel van het besparingsplan.

Hij zei bij zijn vertrek nog dat hij klaar was "om nieuwe horizonten te verkennen". Voor zijn werk bij de VRT werkte hij als redactiemedewerker bij onder meer Tubbax TV en TV De Wereld. Hij was ook eindredacteur bij Eyeworks.

Stevens moet "het merk Humo verder uitbouwen",klinkt het bij Humo-hoofdredacteur Sam De Graeve. "Ik ben week na week bezig met Humo. Het is dan ook af en toe moeilijk om de grote lijnen uit te zetten."

"Zijn komst past ook binnen de visie van de groep De Vijver", zegt grote baas Wouter Vandenhaute. "We willen de vlakke en onafhankelijke structuur, die voor een creatieve omgeving succesvol is gebleken, voortzetten."

Guy Mortier, de oud-hoofdredacteur van Humo en de voorbije jaren nog steeds adviseur voor het weekblad, gaat nu ook advies geven aan De Vijver.