Vrouwen kiezen romantiek, mannen actie

Bezoekers van de bioscoopketen Kinepolis hebben "Inception" (foto) uitgeroepen tot de beste film van 2010. Matthias Schoenaerts vinden ze de beste Vlaamse acteur. Dat blijkt uit een grootschalige online-enquête van bioscoopgroep Kinepolis. De clichés blijven trouwens overeind in de bevraging.

De bezoeker van de bioscoopketen Kinepolis blijft nogal steken in clichés. Vrouwen kijken volgens de enquête vooral graag naar romantische films, mannen verkiezen actie. Een komedie blijkt dan het compromis.

"Inception" wordt als populairste film verkozen boven "Avatar" en "Harry Potter and the Deathly Hollows". "Zot van A" was dan weer de beste Vlaamse film volgens de enquête.

Johnny Depp en Angelina Jolie zijn de populairste internationale acteur en actrice. "Rundskop" (kleine foto) bracht naast acteur Matthias Schoenaerts ook de beste Vlaamse actrice voort: Barbara Sarafian.