"Je bent omringd door niets dan liefde"

Madonna, Tom Hanks, Aretha Franklin, Beyoncé en Michael Jordan zijn enkele van de tientallen sterren die hulde hebben gebracht aan Oprah Winfrey in een van haar allerlaatste shows. De afscheidsshows zijn net opgenomen en worden volgende week uitgezonden in de VS.

De allerlaatste show is gepland op woensdag 25 mei en wordt een complete verrassing. De shows die in de dagen daarvoor, op maandag en dinsdag, worden uitgezonden, zitten vol celebrities die Winfrey in het zonnetje zetten. 13.000 fans woonden de opnames bij.

Acteur Tom Hanks fungeerde als gastheer en cheerleader van de avond. "Vanavond ben je omringd door niets dan liefde", sprak hij Oprah Winfrey toe.

Madonna strooide de talkshowpresentatrice in een speech alle lof toe. "Het is geen geheim dat miljoenen mensen geïnspireerd zijn door Oprah", zei ze. "Ze is een selfmade woman die 25 jaar aan de top van haar branche heeft gestaan, nog altijd van aanpakken weet en mensen aanmoedigt om de dingen groot te zien, hard te werken, een boek te lezen, vragen te stellen en een opleiding te krijgen, wie ze ook zijn of waar ze ook vandaan komen".

Oprah Winfrey was meer dan eens tot tranen toe bewogen tijdens de vele verrassingen waarmee ze werd overladen. Zo zong Jaime Foxx "Isn't she lovely" voor haar en vertelde Winfrey's persoonlijke mentor het levensverhaal van de tv-persoonlijkheid, aan de piano begeleid door Alicia Keys.

De veelbekeken talkshow van de invloedrijke Oprah Winfrey was 25 seizoenen lang te zien op de Amerikaanse televisie.