Amerikaan eet zijn 25.000e Big Mac

39 jaar geleden stapte Don Gorske uit Wisconsin een Mc Donald’s-restaurant binnen om de aankoop van zijn eerste auto te vieren. Hij bestelde drie Big Macs. Het was het begin van een onvoorwaardelijke liefde. Gisteren werkte de nu 57-jarige man dan ook met plezier zijn 25.000e Big Mac naar binnen.

Het liefdesverhaal van Gorske begint zo: "Nadat ik in 1972 mijn eerste auto gekocht had, was ik zo enthousiast dat ik een McDonald’s binnenstapte en drie Big Macs bestelde. Daarna bestelde ik er nog drie. Ik ging naar huis, maar even later vertrok ik terug om er opnieuw drie te bestellen. Ik kreeg het gevoel dat ik er niet genoeg van kon krijgen. In die eerste maand geraakte ik zo aan 265 Big Macs."

"50.000 zal ik nooit halen"

Tegenwoordig eet hij gemiddeld twee Big Macs per dag, al kan dat soms meer zijn, "omdat ze in de loop der tijden kleiner geworden zijn". Toch zou alles in orde zijn met zijn cholesterol, wat niet gezegd kan worden van zijn smaakpapillen. Gorske geeft zelf toe dat die wel degelijk veranderd zijn. Maar stoppen zit er voorlopig niet in. Zo heeft hij al berekend dat, wanneer hij 86 jaar oud zou worden, hij 40.000 Big Macs verorberd zal hebben. Maar hij voegde eraan toe: "Ik zal nooit lang genoeg leven om er 50.000 op te eten."

Gorske is een baseballfan, zij het vooral passief. Het probleem is wel dat iedere keer hij een wedstrijd gaat bekijken hij zich genoodzaakt voelt daar in de buurt ook een Big Mac te gaan eten.

Nog een weinig verrassend detail: Gorske vroeg zijn echtgenote Mary in een McDonald’s-restaurant om met hem te trouwen. Ten slotte zou er één dag geweest zijn dat hij geen Big Mac gegeten heeft, namelijk op de dag dat zijn moeder gestorven is.