Gabriel Rios en Milk Inc. komen naar Maanrock

Maanrock, het gratis openluchtfestival in Mechelen, ontvangt dit jaar onder meer A Brand, Gabriel Rios, Milk Inc. en The Scene. De organisatoren hebben een deel van de programmatie vandaag bekendgemaakt. Het stadsfestival moet besparen, maar slaagt erin 32 artiesten (voor drie podia) te strikken.

De 16e editie van Maanrock vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 augustus en zet drie podia: op de Grote Markt, de Vismarkt en de IJzerenleen. Op de eerste dag zijn alvast A Brand en Gabriel Rios headliner. Daarnaast komen onder meer Freaky Age, Kris de Bruyne en Yevgueni.

De tweede dag vullen The Scene en Milk Inc. het hoofdpodium 's avonds en is er ook plaats voor Jill & Lauren (Junior Eurosong), Paul Michiels, The Opposites, Steak Number Eight en de Clement Peerens Explosition.

Maanrock telde de voorbije jaren 120.000 bezoekers. Het moet het dit jaar met 40.000 euro minder doen van de stad.