Klacht tegen Starbucks na ontslag om lengte

De Amerikaanse staat gaat de koffieketen Starbucks vervolgen omdat die een vrouw met dwerggroei ontslagen heeft. De werkneemster werd in haar eerste werkweek de laan uitgestuurd nadat ze om een krukje gevraagd had.

Nadat de vrouw, die pas aangenomen was in de vestiging van El Paso, in Texas, om een kruk of trapladder gevraagd had om haar job beter te kunnen uitoefenen, werd ze prompt ontslagen. Volgens Starbucks zou ze een gevaar kunnen vormen voor de klanten en de andere medewerkers.

De Amerikaanse Commissie voor Gelijke Arbeidskansen, die de rechtszaak heeft aangespannen, zegt nu dat de koffieketen de wet overtreden heeft door de werkneemster de nodige hulpmiddelen te weigeren.

Volgens een woordvoerster van Starbucks was de vrouw enkel aangenomen op proef en heeft de zaakvoerder na drie dagen beslist dat de baan fysiek te zwaar was voor haar. "Een kruk gebruiken in die omgeving was gewoon niet mogelijk", luidt het ook.

Meest gelezen