Maandag hinder voor het treinverkeer

Het treinverkeer zal volgende maandag worden gehinderd door werkonderbrekingen van het spoorpersoneel. Dat laten de spoorbonden ACOD Spoor en ACV-Transcom weten.

De bonden organiseren maandag tussen 12 en 14 uur infovergaderingen voor het personeel over de nieuwe besparingen die op til zijn, onder meer bij goederendochter Logistics. Die zijn nodig omdat de NMBS in slechte financiële papieren zit.

In een brief aan de voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS Holding noemen de bonden de antwoorden van het management en de betrokken beheersorganen op de evolutie van de financiële toestand van de NMBS-Groep "verontrustend". Ze roepen zelfs de woede van de werknemers op, in een reeds gespannen klimaat, aldus de brief.

Volgende week donderdag overleggen de vakbonden opnieuw en kan worden beslist over eventuele stakingsacties vanaf de week van 30 mei. Het zou dan kunnen gaan om een 24 urenstaking.