Verdachte in verkrachtingszaak Gent aangehouden

In Gent is een 24-jarige man aangehouden die verdacht wordt in een ernstige verkrachtingszaak. De speurders kwamen de man op het spoor toen ze een afpersingsbrief vonden bij een mogelijke mededader, die vorige maand zelfmoord pleegde.

Eind september vorig jaar werd een 17-jarig meisje ontvoerd op een studentenfeest. Ze werd meegenomen naar een appartement en daar brutaal verkracht door twee mannen. Daarna werd ze uit een rijdende auto gegooid.

Een 25-jarige mededader stapte vorige maand zelf uit het leven. Een afpersingsbrief die bij hem werd gevonden, leidde tot een doorbraak in de zaak.

"De 25-jarige man die zelfmoord heeft gepleegd, werd afgeperst, of ten minste, er werd een poging gedaan om hem af te persen", zegt An Schoonjans (foto) van het parket in Gent. "In het kader van een onderzoek naar de afpersing heeft men uiteindelijk de twee verdachten kunnen identificeren die in aanmerking kunnen komen voor de verkrachtingszaak."

Beide verdachten werkten als verpleegkundige. Er wordt nog onderzocht of ze ook betrokken waren bij andere aanrandingen of verkrachtingen.