"Lady Gaga meest invloedrijke beroemdheid"

Lady Gaga (25, grote foto) is volgens het zakentijdschrift Forbes de meest invloedrijke beroemdheid. De Amerikaanse popzangeres staat op 1 in de Celebrity 100, de rangschikking van de meest invloedrijke personen uit de entertainmentwereld.

Talkshowpresentatrice Oprah Winfrey (57, rechts op foto in tekst) staat op nummer 2 en het Canadese tieneridool Justin Bieber (17) vervolledigt de top 3. Bieber staat voor het eerst in de lijst die sinds 1999 gepubliceerd wordt.

De lijst houdt rekening met het inkomen van de beroemdheden en met hun populariteit in de media. Daarvoor wordt gekeken naar het aantal tv-optredens en naar hoe vaak een beroemdheid in tijdschriften en online opduikt.

Oprah Winfrey verdiende tussen mei 2010 en mei 2011 met 290 miljoen dollar (203 miljoen euro) het meest. Lady Gaga verdiende "slechts" 90 miljoen dollar (63 miljoen euro), maar scoorde beter op het internet.

In de top 10 staan verder U2, Elton John, Tiger Woods, Taylor Swift, Bon Jovi, Simon Cowell en LeBron James. De grootste sprong voorwaarts is voor acteur Leonardo DiCaprio. Hij stijgt van 71 naar 15. Popzangeres Britney Spears is verdwenen uit de lijst. Zij stond vorig jaar nog op 6. De volledige lijst vindt u hier.