Filmfestival van Gent pakt uit met Bergman

Het Filmfestival van Gent pakt in het najaar uit met een tentoonstelling rond de Zweedse regisseur Ingmar Bergman. De tentoonstelling "Over waarheid en leugen" put uit het persoonlijk archief van de regisseur.

De toeschouwer krijgt een gedetailleerd inzicht in het privéleven en het omvangrijke oeuvre van Bergman aan de hand van originele scripts, notities, draaiboeken, schetsen, posters, foto's, maquettes, kostuums en filmprojecties.

Bergman won talrijke onderscheidingen, waaronder drie Oscars. Hij drukte zijn stempel op de filmgeschiedenis met films als "Het zevende zegel", "Wilde aardbeien", "Fanny en Alexander" en "Persona".

De tentoonstelling zal plaatsvinden van 4 oktober tot 15 januari in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster in Gent.