Grouwels en De Lille willen een “fietsbaarder” Brussel

Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) en staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille (Groen!) willen Brussel “fietsbaarder” maken. In hun fietsplan 2011-2014 willen ze de nadruk leggen op veiligheid, sensibilisering en de uitbreiding van de fietsinfrastructuur.

De Lille en Grouwels beloven dat de 19 gewestelijke fietsroutes, waar al ruim tien jaar sprake van is, er eindelijk zullen komen. Daarvoor wordt 48 miljoen euro uitgetrokken. De Brusselse regering belooft verder bij alle nieuwe wegenwerken en aanpassingen van de openbare ruimte voorrang te geven aan fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer. Ook moet iedere Brusselse weg waar fietsen toegelaten is, ook effectief “befietsbaar” zijn.

Verder houdt het plan een ongevallenanalyse in, worden sensibiliseringsacties ondersteund en komen er promotiecampagnes om de Brusselaars aan het fietsen te krijgen. In combinatie met veiliger fietspaden moet dat de “koudwatervrees" van veel Brusselaars voor de fiets wegnemen.

Meest gelezen