Plan B is winnaar van Ivor Novellos

De Britse rapper en singer-songwriter Plan B heeft drie prijzen weggekaapt op de Ivor Novellos, de belangrijkste Britse prijzen voor songschrijvers en componisten.

Plan B, die in het echte leven Ben Drew heet, kreeg de prijs voor beste songschrijver uit handen van Elton John. Zijn album "The defamation of strickland banks" won ook de prijs voor beste album. "Ik schreef de plaat om door te dringen tot de onderklasse die doodgezwegen wordt door de maatschappij", zei Ben Drew.

Andere winnaars waren rapper Tinie Tempah (voor de song "Pass out") en de Ierse groep Villagers (voor de song "Becoming a jackal"). Speciale prijzen waren er voor Muse, Paul Rodgers, Steve Winwood en Stephen Sondheim.

Michael Nyman kreeg de prijs voor klassieke muziek. "Ik ben de enige operacomponist die al gewerkt heeft met Brian Eno, maar niet met ENO, de Engelse Nationale Opera." Nyman is bekend van zijn soundtrack voor "The piano" en zijn samenwerking met regisseur Peter Greenaway.

Stephen Sondheim, die de soundtracks schreef voor "Sweeney Todd" en "A little night music" en die de liedjesteksten schreef voor "West side story", kon zijn carrièreprijs niet zelf komen ophalen omdat hij ziek was.