Plantentuin Meise opent serre met moessonbomen

De Nationale Plantentuin in Meise opende vandaag een nieuwe serre. In de serre staan planten van moesson- en savannebossen uit Afrika. De opening van de nieuwe serre past in het internationale jaar van het bos.

Bezoekers kunnen er onder andere de baobab (foto boven uit Madagaskar), de kapokboom en wilde vrouwentongen terugvinden. Het bos in de nieuwe serre ziet er heel anders uit dan de bossen die we hier kennen.

"In de moesson- en savannekas krijg je een beeld van hoe een open bos eruit ziet", zegt Gert Ausloos van de Plantentuin. "Dat open bos groeit in gebieden waar je een droog en nat seizoen hebt. De ene helft van het jaar regent het heel veel en de andere helft van het jaar is het kurkdroog. Je krijgt daar een type bos dat heel licht en open is, waar de bomen ver van elkaar staan. Het hele extreme van dat bos vind je in Afrika: de savanne waar je bijna geen bomen meer hebt maar vooral uitgestrekte vlaktes."

De Plantentuin heeft nu een nieuw parcours aangelegd over wereldwouden langs de bestaande en de nieuwe serre.