Strauss-Kahn komt op borgtocht vrij

De voormalige topman van het IMF, Dominique Strauss-Kahn, komt voorlopig vrij op borgtocht. Dat heeft een rechter in New York beslist. Strauss-Kahn is wel officieel in verdenking gesteld van verkrachting.

De rechter heeft de borgsom bepaald op 1 miljoen dollar cash. Strauss-Kahn krijgt ook permanent huisarrest en zal onder elektronisch toezicht staan.

Hij moet ook op eigen kosten een gewapende bewaker bij zich hebben en hij moet een garantie van 5 miljoen dollar neerleggen.

De advocaat van Strauss-Kahn had er in zijn pleidooi op gewezen dat zijn cliënt een respectabele man is die niet zal proberen te vluchten als hij op borg zou vrijkomen. De openbare aanklager had zich verzet tegen de vrijlating op borg.

Strauss-Kahn had eerder vandaag ontslag genomen als topman van het IMF. Hij is wel in staat van beschuldiging gesteld wegens aanranding en poging tot verkrachting. Strauss-Kahn ontkent de aanklachten.

Op 6 juni moet Strauss-Kahn opnieuw voor de rechter verschijnen.