Telefoonmarathon in de trein eindigt in de cel

Voor wie rustig en ongestoord van een treinreis wil genieten, is de man of vrouw met een mobiele telefoon aan het oor een bron van ergernis. Meestal duurt dat gesprek slechts een paar minuten, maar in de Verenigde Staten bakte een vrouw het wel heel erg bruin door maar liefst 16 uur aan de lijn te blijven.

De 39-jarige Lakeysha Beard was met de trein op reis van Oakland, in de Amerikaanse staat California, naar Portland in Oregon. Een lange reis en om de tijd te doden, besloot de vrouw wat rond te bellen.

Het volume van haar stem lag blijkbaar te hoog voor haar medepassagiers, want zij haalden er het treinpersoneel bij om de vrouw te vragen wat stiller te praten. Even leek Lakeysha in te gaan op die vraag, maar al snel vulde haar stem opnieuw de treinwagon.

Na herhaaldelijke tevergeefse oproepen om rekening te houden met de andere treinpassagiers, was de maat van het personeel meer dan vol. Als de vrouw niet zou stoppen met bellen, werd de politie verwittigd. Beard sloeg het dreigement scheldend in de wind en ze kwebbelde enthousiast voort. Net buiten de stad Salem minderde de trein vaart en ter hoogte van een overweg bleef het toestel stilstaan. Daar stonden enkele agenten klaar om Beard op te pikken en mee te nemen naar het politiebureau.

In een eerste telefonische reactie met de website Salem.katu verklaarde Beard “geschokt” te zijn door de manier waarop ze werd behandeld. Volgens haar was er niets aan de hand. “Ik voel een duidelijk gebrek aan respect. Ja, ik was aan het telefoneren op de trein, maar dat is toch geen reden om door agenten gearresteerd te worden?"

Volgens getuigenissen van passagiers was Beard aan het telefoneren sinds het vertrek van de trein, wat neerkomt op ruim 16 uur. Wereldrecords verbreekt de dame niet, want Sunil Prabhakar uit New Delhi belde in september 2009 51 uur. Dat is ruim 10 uur langer dan het vorige record, uit 2007, van de Brit Tony Wright.