1 dode en 10-tal gewonden bij aanslag in Pakistan

Vanmorgen zijn bij een bomaanslag in de Pakistaanse stad Peshawar 1 dode en een 10-tal gewonden gevallen. Doelwit van de aanslag waren 2 wagens van het Amerikaanse consulaat. Het is de eerste aanslag in Pakistan op westerlingen sinds de dood van Osama bin Laden.

De aanslag was gericht tegen 2 wagens van het Amerikaanse consulaat. 2 Amerikanen raakten gewond. In het totaal raakten minstens een 10-tal mensen gewond. Bij de bomaanslag kwam ook een Pakistaanse motorrijder om het leven. Het is nog onduidelijk of hij de terrorist was of een toevallige voorbijganger.

Sinds de dood van Osama bin Laden valt Pakistan ten prooi aan een golf van aanslagen. Vorige week nog kwamen bij een bomaanslag 80 mensen om. Hoewel het Amerikaanse consulaat in Peshawar al eerder een doelwit was van zelfmoordaanslagen, is het de eerste aanslag op westerlingen sinds de dood van Bin Laden. De Pakistaanse taliban heeft gezworen om zijn dood te wreken.

Meest gelezen