21 concertgangers vertrappeld in Madagaskar

Na een optreden van het nationale Madagassische popidool Firmin is paniek ontstaan en zijn zo’n 21 muziekliefhebbers vertrappeld. Onder de doden is een baby van 7 maanden die van de rug van zijn moeder viel.

Het drama speelde zich woensdagavond af, maar is pas nu bekend geraakt. Popidool Firmin had in de omgeving van de stad Tsiroanomandidy, 120 kilometer ten westen van hoofdstad Antananarivo, een concert gegeven voor zo’n 4.000 concertgangers.

Na het optreden ontstond aan de uitgang door de duisternis paniek. Uiteindelijk werden tientallen muziekliefhebbers onder de voet gelopen. 21 concertgangers kwamen om het leven, waaronder een baby, en tientallen raakten gewond.

Madagaskar is een eiland ten oosten van Afrika, er wonen ruim 20 miljoen mensen.