“Een kooi met muizen, ja, maar een paard?”

De foto die gisteren het internet domineerde was die van een Brit die met zijn pony probeerde een treinreis te maken. Zowel voor zichzelf als voor de pony kocht hij keurig een treinkaartje. Toch greep een conducteur tijdig in, zodat de man uit Wrexham moest afdruipen. Een ongewoon verhaal, en mocht het in Vlaanderen gebeuren, zou het even ongewoon zijn.

NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts reageerde immers verbaasd, wanneer men hem op MNM het voorval voorlegde: "Af en toe is er wel iemand die met een kooi met muizen of slangen opstapt. Dat gebeurt. Maar ik heb geen weet van koeien, varkens of paarden."

"Wanneer de dieren vervoerd worden in een mandje of in een kooi, dan is het vervoer gratis. Een hond moet aan de leiband. De prijs is, net zoals voor reizigers, afhankelijk van de afstand die afgelegd wordt. Voor een hond is dat maximaal twee euro per enkele reis. Er bestaat zelfs voor reizigers die erg vaak met de hond onderweg zijn een tienrittenkaart voor de hond", aldus Goovaerts. Weet wel dat een hond in geen geval de zitplaats van een reiziger mag innemen en dat de kooi waarin een huisdier zit aan een aantal voorwaarden moet voldoen.

Intussen is er ook meer bekend over de mysterieuze Brit met zijn paard. Zijn naam is Joe Pannell, al zou hij vooral gekend zijn als "Crazy Joe". In zijn woonplaats Wrexham is hij een gekend liefhebber van paarden. De pony waarmee hij op de camerabeelden te zien is, zou hij hebben willen verkopen. Toen het niet lukte hem op de trein te krijgen, zou hij het dier in een lokale pub aan klanten hebben aangeboden. Maar ook daar werd hij vriendelijk de deur gewezen.

De treinbelevenissen van Joe en zijn pony: