"Ik doe me beter voor dan ik ben"

Op het assisenproces in Tongeren is de Hasselaar aan het woord gekomen die eind 2009 zijn ouders vermoordde. Met een balk sloeg hij toen zijn ouders het hoofd in. De beschuldigde zegt dat hij de verwijten van zijn vader over zijn spilzucht en schulden beu was.

Op het proces kwam de beschuldigde zelf aan het woord. Hij vertelde over zijn leven en de moord die hij op zijn ouders pleegde. "Ik doe me beter voor dan ik ben, zodat de mensen me graag zien", zei hij.

Zijn studies waren mislukt en zijn ouders wilden dat hun zoon zijn diploma nog zou halen. De dader werkte zich ook in de schulden.

"Een van de redenen van mijn financiële problemen was een lening, die ik nog moest afbetalen voor een tweedehandswagen, die ik in de prak had gereden. De lening bedroeg 12.000 euro. Ik heb met mijn vader rond de tafel gezeten om te zien hoe de schulden afbetaald konden worden", verklaarde de beschuldigde. De schuldenberg werd echter alleen maar groter.

"Vroeger had ik altijd dure kleren gekregen van mijn vader ter compensatie dat hij er nooit was en die levensstijl wilde ik doortrekken. Ik wilde altijd de duurste kleren aanschaffen", vertelde hij. De assisenvoorzitter stelde dat hij dan eigenlijk verwend was geweest. "Met verwend zijn, ben je nog altijd niet gelukkig, mevrouw", antwoordde die.

Na de moord op zijn ouders reed hij met de wagen en de bankkaart van zijn vader naar zijn vriendin om samen met haar een weekendje te gaan stappen. Zondagavond keerde hij terug en stak hij het huis van zijn ouders in brand om de sporen van de moord uit te wissen. De beschuldigde heeft de moorden intussen bekend.

Meest gelezen