"Sinterklaasjournaal" bijna populairste op Twitter

Televisiezender Nederland 1 zendt morgen om 19.50 uur een extra uitzending van het Sinterklaasjournaal uit. Onze noorderburen zijn er zo door in de ban, dat het woord "Sinterklaasjournaal" bijna het populairste onderwerp is op microblogsite Twitter.

“Naar aanleiding van een bijzonder en urgent nieuwsfeit heeft NTR besloten tot het inlassen van een extra uitzending van het Sinterklaasjournaal”, staat er op de website van de publieke omroep NTR te lezen. “Gezien de ontwikkelingen is het op dit moment niet mogelijk nadere mededelingen te doen.”

De zender weigert voorlopig elk commentaar over de inhoud van de extra uitzending. En dat is blijkbaar voldoende om van “Sinterklaasjournaal” een zogenoemd “trending topic” te maken op microblogsite Twitter. Dat wil zeggen dat het wereldwijd een van de meest besproken onderwerpen is op de microblogsite.

Het Sinterklaasjournaal is een jaarlijks programma van de publieke omroep NTR en wordt normaal gezien in december uitgezonden. In de uitzendingen kunnen kinderen zien wat de sint allemaal meemaakt in de aanloop naar het kinderfeest. Het geheel wordt gepresenteerd als een nieuwsprogramma.

Meest gelezen