"Titanic" komt in april 2012 in 3D uit

De 3D-remake van "Titanic" komt op 6 april 2012 uit. De release van de film valt samen met de 100e verjaardag van de afvaart van het beroemde luxeschip (op 10 april 1912) dat uiteindelijk zou zinken.

"Een hele generatie heeft "Titanic" nooit gezien zoals de film bedoeld was om te zien, op een groot scherm", zegt regisseur James Cameron. "Dit wordt "Titanic" zoals je het nog nooit gezien hebt, digitaal herwerkt en omgezet naar 3D."

"Titanic" kwam in 1997 uit en werd in 1998 bekroond met 11 Oscars, onder meer die voor beste film en beste regisseur. Leonardo DiCaprio (Jack) en Kate Winslet (Rose) speelden de hoofdrollen.

Jarenlang was de film met een opbrengst van 1,2 miljard euro de meest succesvolle film ooit. In 2009 verloor "Titanic" die titel aan de 3D-film "Avatar" (ook van James Cameron, opbrengst: 1,8 miljard euro).