Aardbeving in noordwesten van Turkije

Het noordwesten van Turkije is getroffen door een aardbeving met de kracht van 5,9 op de schaal van Richter. Er vielen zeker twee doden en tientallen gewonden. Er is ook behoorlijk wat materiële schade.

Het epicentrum van de beving bevond zich in Simav, een stad in de provincie Kütahya, op zo'n 310 kilometer ten westen van Ankara. De schok werd ook gevoeld tot in Istanbul. "De aardbeving was zo krachtig dat we de eerste seconden niet konden bewegen", getuigt iemand die op de vijfde verdieping van een flatgebouw in Simav was op het ogenblik van de beving.

De aardbeving eiste zeker al twee levens. Eén persoon kwam om toen hij in paniek uit een raam was gesprongen. Er zijn ook een 80-tal gewonden. In Simav is de stroom helemaal uitgevallen, ook de telefoonlijnen werken niet. Heel wat mensen brachten de nacht door op straat omdat ze vreesden voor nieuwe schokken.