Drie doden bij afrekening tussen motorbendes

In de Zuid-Willemsvaart in Eisden, bij Maasmechelen, is een bestelwagen aangetroffen met daarin drie lichamen. Er zijn kogelgaten in de carrosserie, en daarom denkt de burgemeester Georges Lenssen (Open VLD) van Maasmechelen aan een afrekening.

Het parket van Tongeren zegt dat de drie slachtoffers banden hebben met een motorbende. Vermoedelijk gaat het om de Outlaws. Dat zou blijken uit hun kledij.

Het gaat om drie mannen. Twee lichamen lagen in de ruimte achterin, één lichaam bevond zich vooraan in het voertuig. De Citroën Berlingo stak met de neus in het water en is vannacht  weer uit het kanaal getrokken.

Eerder gisteravond zou er een incident zijn geweest bij een bandencentrale. De eigenaar van die centrale zou lid zijn van de Hells Angels, een rivaliserende motorbende. Enkele Outlaws zouden aan zijn zaak een confrontatie zijn aangegaan, en daarbij zou ook zijn geschoten. Dat zegt een getuige die in de buurt nog aan de slag was. Daarop heeft men blijkbaar geprobeerd om de lichamen in de Zuid-Willemsvaart te dumpen, evenwel zonder succes.