Kevin is de winnaar van "Idool 2011"

De 20-jarige Kevin Kayirangwa heeft het VTM-programma "Idool 2011" gewonnen. Vlaanderen sms'te massaal voor de twee finalisten Kevin en Kato (Callebaut). Er was geen uitgesproken favoriet, maar naarmate de finaleavond vorderde, werd het duidelijk dat het totaalpakket van Kevin uitsprong.

Kevin bracht "Master blaster" (Stevie Wonder), "Forget you" (Cee Lo Green), "Drop a little" (duet met Natalia), "Broken strings" (duet met Kato) en voor het eerst zijn eigen single "She's got moves". Het werd al snel duidelijk dat Kevin met zijn zang, présence en danspasjes opviel, terwijl Kato het meer moest hebben van "pakkende nummers waarbij je niet beweegt" (dixit jurylid Jean Blaute).

Natalia, de centrale gast, en de meeste medefinalisten en juryleden riepen Kevins naam uit op de vraag "wie moet er Idool 2011 worden". Volgens de gerechtsdeurwaarder die de uitslag bracht, was het een spannende strijd. Maar toch verloor Kato en wint er alweer geen vrouwelijke kandidate "Idool".

Natalia -die zelf in 2003 tweede werd- voelde in het programma de bui al hangen en zocht de oorzaak bij het stemgedrag van het publiek: "Heel veel meisjes sms'en op jongens. Jongens zijn gewoon veel te lui om te sms'en."

Kevin volgt Dean Delannoit op die "Idool 2007" won. Hij mag bij het label Sony een album opnemen en optreden in de Lotto Arena in Antwerpen. Zijn muzieksmaak ligt tussen hiphop en r&b.