Krijgt De Persgroep Nederlandse zender in handen?

Het Parool, de AVRO en RTV Noord-Holland overwegen televisie te maken in Amsterdam. Het trio heeft zich aangeboden om de rol te vervullen van lokale nieuwszender. Een rol die nu vervuld wordt door AT5, maar de zender kampt al jaren met financiële problemen. Als Het Parool aan het langste eind trekt, krijgt de Belgische mediagroep De Persgroep een Nederlandse (regionale) tv-zender in handen.

De Persgroep is eigenaar van Het Parool en probeerde onlangs nog de Nederlandse SBS-zenders binnen te rijven. De Finse mediagroep Sanoma en de Nederlandse tv-magnaat John De Mol namen uiteindelijk SBS6, Net5 en Veronica over.

Frits Campagne, de uitgever van Het Parool, liet vandaag verstaan dat hij mogelijkheden ziet in stadstelevisie: "Ik praat hierover onder meer met de AVRO en RTV Noord-Holland." De uitgever beweert zelf benaderd te zijn door Amsterdam om na te denken over de invulling van de nieuwszender.

Wie geïnteresseerd is in de nieuwszender kan zich nog tot middernacht melden bij de stad. "Het gaat om een "belangstellingsregistratie". Daarna wordt gekeken hoe het voort moet", benadrukt wethouder Carolien Gehrels.