Olieramp: Mitsui betaalt BP 1 miljard dollar

De Japanse groep Mitsui gaat de Britse oliegroep BP 1 miljard dollar (700 miljoen euro) betalen. Mitsui is mede-eigenaar van de boorput waaruit zich de olievlek verspreidde in de Golf van Mexico. Het gaat om een deelname in de kosten van de ramp.

In een persbericht zegt BP dat het een minnelijke schikking heeft bereikt met Moex Offschore, een dochteronderneming van de Japanse firma Mitsui and Co. Het geld zal worden gebruikt om het fonds van 20 miljard dollar te vullen voor de slachtoffers van de olieramp en voor de opruimkosten.

Moex Offshore bezit 10 procent van de aandelen van de onderzeese boorput. In november 2010 had BP 1,9 miljard dollar geëist van de dochteronderneming van Mitsui and Co, maar de Japanse groep had geweigerd om de factuur te betalen.

De ramp kostte al meer dan 40 miljard dollar aan BP, de 20 miljard voor het compensatiefonds inbegrepen.

Meest gelezen