Opnieuw doden bij protesten in Syrië

In Syrië zijn na het vrijdaggebed opnieuw duizenden mensen op straat gekomen uit protest tegen het regime. De ordediensten zouden opnieuw met scherp geschoten hebben en daarbij zouden minstens 23 doden gevallen zijn. In Brussel hebben een 50-tal aanhangers van president Bashar al-Assad betoogd.
Betogers met een grote Syrische vlag in Hama (beeld van You Tube)

De berichten uit Syrië zijn moeilijk te controleren omdat journalisten er niet of nauwelijks mogen werken. Het nieuws komt van mensenrechtenactivisten.

Er zouden betogingen zijn in een voorstad van de hoofdstad Damascus, in Qamishli, Amuda en Derbasiyeh in het Koerdische oosten van het land, in Banias aan de kust, in Homs, Hama en Deraa. Op een aantal plaatsen zouden veel mannen in bloot bovenlijf demonstreren, om te laten zien dat ze niet gewapend zijn.

Het leger zou de stad Maarat al-Numan binnengevallen zijn, ten zuiden van Aleppo. Ook daar zou geschoten zijn. 

50-tal pro-Assadbetogers in Brussel

Aan het Berlaymontgebouw in Brussel heeft een 50-tal Syriërs betoogd om hun steun te betuigen aan president Bashar al-Assad. De demonstranten vrezen voor westerse inmenging en beschuldigen de media van eenzijdige berichtgeving.