Steeds meer verwaarloosde dieren

De voorbije jaren is het aantal meldingen van verwaarloosde dieren alsmaar toegenomen. Er worden ook meer dieren in beslag genomen.

Volgens de federale inspectiedienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid waren er vorig jaar 541 gevallen van dierenverwaarlozing tegenover 361 in 2007, 385 in 2008 en 439 in 2009. In het eerste kwartaal van dit jaar waren er al 134 gevallen.

Er worden ook steeds meer dieren in beslag genomen. In 2009 waren er dat 1.365 en vorig jaar zelfs 2.495. Het ging dan vooral om konijnen, runderen en vogels. Opvallend is dat er vorig jaar ook veel reptielen in beslag genomen zijn.

Vandaag heeft de politie van Tessenderlo overigens drie verwaarloosde ezels, een paard, een pony en een geit in beslag genomen. Die dieren stonden in een verlaten wei en hadden te weinig voedsel. Ze zijn overgebracht naar het opvangcentrum in Heusden-Zolder.