Water Rijmenam bruikbaar mits 5 minuten koken

De inwoners van Rijmenam mogen weer kraantjeswater gebruiken voor consumptie. Het water moet wel eerst gedurende minstens 5 minuten gekookt worden. Dat blijft zo tot na het weekend. Intussen is het gebied waar het leidingwater verontreinigd is, nog uitgebreid.

Eergisteren werd een bacteriële besmetting vastgesteld in het water. Wat de vervuiling heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Wel zeker is dat ze van bacteriologische aard is. Sindsdien deelt de watermaatschappij PIDPA zakjes drinkwater uit.

Het ging in eerste instantie om 230 gezinnen in het centrum en de bewoners van een rusthuis, maar vandaag is de afgebakende zone uitgebreid. Zowat 450 gezinnen mogen nu geen leidingwater meer gebruiken voor consumptie, tenzij ze het eerst koken. Er is ook een tweede waterbevoorradingspost ingericht.

PIDPA is nog volop de leidingen aan het spoelen en neemt nieuwe stalen. Als die gunstig zijn, mogen de mensen weer drinken van hun kraantjeswater, maar dat zal zeker nog tot na het weekend duren.