Nederland krijgt nieuwe Sinterklaas

Het grote Sinterklaasnieuws in Nederland is voortijdig uitgelekt. Acteur Bram van der Vlugt hangt zijn mijter aan de haak en zal niet langer Sinterklaas spelen bij intochten en andere gelegenheden. Dat is gelekt via de website van de publieke omroep NTR, die vanavond een extra Sinterklaasjournaal uitzendt hierover.

Gisteren zorgde de aankondiging van de extra uitzending van het Sinterklaasjournaal voor veel opwinding in Nederland. Het was een van de meest besproken onderwerpen op de microblog Twitter.

Van der Vlugt, die volgende week 77 jaar wordt, speelde 25 jaar de goedheiligman. Zijn rol wordt overgenomen door Stefan de Walle. De Walle is vooral bekend van zijn rol als Kees uit de tv-serie "Flodder". De intocht van Sinterklaas in Nederland zal dit jaar plaatsvinden in Dordrecht op 12 november.