Wezen in Maleisië omgekomen bij aardverschuiving

In Maleisië zijn zeker twaalf kinderen omgekomen bij een aardverschuiving. Het weeshuis waar ze verbleven, werd onder een laag modder bedolven. Enkele kinderen zitten nog vast. Een zestal wezen werd bevrijd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De aardverschuiving ontstond door de zware regenval in het gebied ten zuiden van Kuala Lumpur. Een twintigtal wezen en vier volwassenen waren aan het eten in een tent naast het weeshuis. Volgens ooggetuigen werden de tent en het weeshuis door twee modderstromen tegelijk getroffen.

Zeker twaalf kinderen tussen acht en zeventien jaar zijn om het leven gekomen. De politie en de brandweer konden zes kinderen en een volwassene redden. Zij moesten zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht worden. Enkele anderen zitten nog vast in het ingestorte weeshuis. De zware regenval bemoeilijkt de reddingswerkzaamheden.