"Laat me nu toch niet alleen" favoriet

Zanger Johan Verminnen is zondag 60 jaar geworden. Radio 2 zette Verminnen in de bloemetjes in "Viva Vlaanderen". De luisteraars mochten hun favoriete Verminnen-nummers kiezen en de jarige zanger zat zelf in de studio om herinneringen op te halen.

"Ik voel er nog niets van", zei Verminnen, toen presentator Pascal Vranckx hem feliciteerde met zijn 60e verjaardag. "Ik zal dat morgen voelen, vrees ik."

Het Radio 2-publiek verkoos het nummer "Laat me nu toch niet alleen" als het beste nummer van Johan Verminnen. De zanger bracht het live in de studio.

Volgens hem was het nummer zijn redding. Het betekende zijn grote doorbraak in de jaren 70. "Als je een mooi liedje hebt, een liedje dat van de mensen wordt, dat de bouwvakker fluit op de stelling en dat de buurvrouw het neuriet tijdens de vaat, als je zo'n liedje hebt, dan kun je een carrière maken", zegt hij.

De Radio 2-luisteraars kozen hun 5 favoriete nummers van Verminnen

  1. Laat me nu toch niet alleen
  2. Rue des Bouchers
  3. Mooie dagen
  4. Ik voel me goed
  5. Ik wil de wereld zien

Herbeluister de aflevering van Viva Vlaanderen