Chloorwolk ontsnapt bij Solvay in Antwerpen

Bij het chemiebedrijf Solvay in de Antwerpse haven is vanmorgen chloor gelekt. De chloorwolk is vermoedelijk ontsnapt na een blikseminslag. Er is naar verluidt nooit gevaar geweest voor de omgeving.

Het chloorlek ontstond rond 6.45 uur. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten en de chloorwolk op te lossen door middel van waternevel.

Volgens de brandweer van Antwerpen is de chloor meer dan waarschijnlijk ontsnapt nadat een installatie getroffen was door een blikseminslag. Aangezien de getroffen installatie ook meteen stilviel door de inslag, werd er geen bijkomend chloor geproduceerd en was de uitstoot zeer beperkt.

Uit metingen is gebleken dat de chlooruitstoot beperkt bleef tot het terrein van Solvay zelf. Er is nooit gevaar geweest voor de omgeving, luidt het. Bij het incident vielen geen gewonden. Er was naar verluidt alleen wat geurhinder op het terrein.

Op het terrein van Solvay moesten door het lek wel een aantal installaties uit veiligheid worden stilgelegd en ontruimd, maar intussen zou de productie weer opgestart kunnen worden.