28 jaar tussen aanzoek en jawoord

28 jaar na hun verloving zijn Ivan en Barbara Brown eindelijk elkaars man en vrouw. Ivan en Barbara leken al die tijd vooral getrouwd met hun werkgever, maar nu ze beiden met pensioen zijn, konden de huwelijksklokken eindelijk luiden.

"Eerlijk gezegd heb ik nooit getwijfeld dat deze dag er ooit zou komen", zegt Barbara in The Daily Mail. "Zowel mijn man als ik hadden het professioneel veel te druk om een trouwpartij te regelen. We zagen elkaar bijna niet in het weekend. Ook onze verloving hebben we niet gevierd, want we hadden gewoon geen tijd."

Vorig jaar ging Barbara met pensioen en ze vroeg aan Ivan of ze eindelijk hun huwelijk mocht gaan plannen. "En tot mijn grote verbazing zei hij meteen ja", aldus Barbara. Na zijn goedkeuring kon ze meteen beginnen. En dat was voor de naar eigen zeggen perfectionistische Barbara een heerlijk moment. "Ik wil alles zo precies mogelijk plannen en daar kruipt natuurlijk aardig wat tijd in. Tijd die ik vroeger niet had, maar nu dus wel."

In aanwezigheid van 40 vrienden en kennissen gaven ze elkaar hun jawoord, 28 jaar na het aanzoek en 30 jaar na hun eerste ontmoeting. De gasten van het huwelijk werden gevraagd om geen huwelijksgeschenken mee te brengen. In plaats daarvan mochten ze geld storten voor een goed doel.

lees ook